Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Drží se pravidla, které hlásá, že je v krizovém období nejdůležitější investovat sám do sebe. Proto Zuzana Lešák Černá otevřela v tomto náročném období nový módní ateliér. V době, kdy se většina společenských akcí kvůli protikoronavirovým opatřením ruší, dokonce na otvíračku do Plzně pozvala známé tváře z Prahy, Brna a jiných koutů země.

Návrhářka se musela jako většina kolegů přizpůsobit období, ve kterém se velká večerní téměř nenosí, není takový zájem o svatební šaty, a neprodávají se ani elegantní pracovní kostýmy. „Musela jsem se tomu přizpůsobit. Přijímám tuto situaci s pokorou. Nezbývalo mi nic jiného, než se zaměřit na volnočas. Bylo pro mě zajímavé přejít na něco jiného. Jsem překvapená, jaký zájem byl,“ říká Zuzana.

Tvorbu šatů, jejichž vznik často zabral i několik týdnů, se módní designérka přeorientovala na pohodlnou módu na doma. „Začala jsem teplákovkami a přidala jsem další věci. Ready to wear jsem začala stavět na kvalitních materiálech a ono to fungovalo,“ říká Lešák Černá.

Návrhářce se v pandemii změnila jednak poptávka, ale také nabídka materiálů. Do některých zemí v covidu prostě nemohla jezdit pro látky. „Do některých zemí se mi nechtělo. Necítila jsem se tam bezpečně. Například do Turecka a víc na východ se mi nechtělo,“ uvedla Zuzana, která se po období budování nového prostoru těší, že se bude zase věnovat naplno své profesi. „Nejvíc se těším, až tohle pomine a já si sednu za stroj a budu šít. Těším se, až budu tvořit,“ říká Zuzana Lešák Černá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám