Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když byla Ha Thanh malá, její rodina Vánoce neslavila, protože vánoční svátky ve Vietnamu nedodržují. Spíš si užívají silvestra a nový lunární rok. Přesto si jako děti, které vyrůstaly mezi českými vrstevníky, na rodičích vánoční rituál vynutily.

„Neměl s námi kdo hrát hru na Ježíška. Nakonec šlo o naši iniciativu a rodičům jsme pak předváděli pašijové hry ve vietnamštině,“ vypráví Super.cz se smíchem herečka Ha Thanh Špetlíková (32). Sympatická zdravotní sestřička z Ordinace v růžové zahradě hodně ráda vaří, ale pečení cukroví nemusí.

„Trpím při tom úplnou fobií. Nejsem schopná dodržet recept. Baví mě improvizovat, vaření se vyznačuje jinou dynamikou, tvořivější energií. Zatímco pečení je o nějaké disciplíně, přesném postupu a odměřování. To mě odrazuje,“ přiznává.

I tak se pustila do přípravy jednoho druhu cukroví – sněhových oček, přičemž s kolegyní Veronikou Čermák Mackovou demonstrovaly, že se dá péct i bez surovin, které obsahují palmový olej. Proto vsadila na bio máslo a domácí vejce. Přitom ale cukroví a obecně sladkosti nejí, odmalička byla zvyklá dávat si jako dezert ovoce.

A jak se těší půvabná herečka pocházející z Vietnamu na Vánoce? „Nejsme z domova zvyklí dávat si dárky, tenhle aspekt pro mě není důležitý. Jednou k tomu nechci vést ani své děti,“ řekla Super.cz Ha Thanh. S českým přítelem stráví svátky ve dvou. „Letos jsem toho měla moc, takže budu ráda v pohodě a klidu, nic neřešit.“

Reklama

Další články

Načítám