Hlavní obsah
Článek

Narodila se jako Madonna Louise Ciccone, ale každému je známá hlavně pod svým křestním jménem Madonna (65). Zpěvačka, jež je jednou z nejvýraznějších umělkyň všech dob a na výsluní hudebního nebe se pohybuje již 30 let, za svou kariéru prodala více než 300 miliónů desek a singlů, což jí vyneslo v Guinnessově knize rekordů titul nejprodávanější zpěvačka všech dob. Její profesionální záběr je široký, zahrála si v několika filmech, z nichž nejúspěšnější byla její role Evity z roku 1996, za niž získala dokonce Zlatý Glóbus. Rovněž se věnuje psaní textů, režíruje své filmy nebo provozuje s dcerou Lourdes vlastní značku oblečení.

Americká popová královna se narodila v srpnu 1958 v michiganském Bay City jako třetí ze šesti dětí otce Silvia a matky Madonny. Zpěvačka má italsko-francouzsko-kanadské kořeny. Její matka však zemřela v pouhých 30 letech na rakovinu prsu, zpěvačce bylo v té době jen pět let.

Průbojná Madonna se od dětství chtěla stát slavnou a za svým cílem si šla tvrdě. Její úsilí se vyplatilo a jejím prvním obrovským úspěchem byl singl 'Like a Virgin'. Následovala řada dalších, které se umístily ve své době na vrcholech hudebních žebříčku v mnoha zemích světa. Mezi ty nejslavnější patří třeba 'Live to Tell', 'Papa Donť Preach', 'Open Your Heart', 'La Isla Bonita', 'Like a Prayer', 'Frozen', 'Music', 'Hung Up' nebo '4 Minutes'.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám