Hlavní obsah
Článek

V roce 2007 si herečka Lucie Benešová (49) s manželem Tomášem Matonohou (53) vzali do pěstounské péče tehdy sedmiletou dceru Sáru. Dnes je z ní dospělá jednadvacetiletá slečna. Pomoc opuštěným dětem je pro Lucii dodnes velmi důležitá. Nyní pro děti z dětských domovů nafotila kalendář.

"Účast na podobných projektech, jako je kalendář Hvězdy dětem, jen vítám. Pomoc opuštěným dětem byla v mém životě vždycky hodně podstatná," řekla Super.cz herečka a zároveň pěstounka dnes už dospělé Sáry.

Dražba fotografií z charitativního kalendáře podle ní dopadla skvěle. "Cena mojí fotky, kde jsem s malou Kačkou, se vyšplhala na několik tisíc korun, z čehož jsem měla obrovskou radost. Navíc se mi moc líbí pojetí projektu, které vymyslela jeho autorka, fotografka Monika Navrátilová. Portréty osobností s dětmi z dětského domova následně doilustrovala Zuzana Jíchová do hravé fantasijní podoby, což je zase něco jiného, než jsme zvyklí vídat,“ dodává herečka.

Fotografování se zúčastnili i dva psi, a to buldoček fotografky a pes Melichar, který patří Martě Jandové. Mezi dalšími, kteří projekt podpořili, jsou například Pavla Tomicová s neteří Katty, Michaela Maurerová, Ivana Jirešová, Monika Absolonová, Marek Lambora nebo Vladimír Polívka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám