Hlavní obsah
Článek

Miroslav Etzler (59) bojuje v nemocnici s covidovou atakou a oboustranným zápalem plic. Oblíbený herec přiznal fanouškům, že nebyl očkovaný, což podle něj byla obrovská chyba. Nyní apeluje na to, aby se lidé nechali očkovat.

Jeho bratr, novinář Tomáš Etzler, který pracoval pro americkou CNN a dlouho působil v Číně, je dlouhodobě zastáncem vakcinace.

Na konci října pobouřil veřejnost svým výrokem, že lidé nenaočkovaní proti covidu-19 neumírají dostatečně rychle. Starší bratr známého herce dokonce čelí trestnímu oznámení.

Za výrok „Neočkovaní neumírají dostatečně rychle“, který umístil Tomáš Etzler na sociální síť, se proti němu ohradila řada lidí a také epidemiolog Roman Prymula. Jeho slova nenechala chladnou ani advokátku a exposlankyni Janu Zwyrtek Hamplovou, která se na Etzlera rozhodla podat trestní oznámení.

Starší bratr známého herce následně blíže objasnil, proč zvolil tak tvrdá slova. Drsným příspěvkem chtěl už před měsícem upozornit na nutnost očkování, které i jeho bratr ještě tehdy odmítal.

Záměrně tvrdá nadsázka

„Záměrně tvrdou nadsázkou a provokativně jsem se vyjádřil ke skutečnosti, že díky mnoha nezodpovědným, sobeckým nebo hloupým spoluobčanům se v České republice opět silně zhoršuje covidová situace,“ vyjádřil se Tomáš Etzler.

„Vrací se některá opatření, opět se naprosto zbytečně přetěžují nemocnice a jejich personál. A bude hůř. Drtivá většina nově infikovaných a hospitalizovaných jsou neočkovaní,“ napsal.

Bohužel je mezi nimi také jeho bratr Miroslav, který nyní z lůžka apeluje na lidi, aby na očkování šli.

„Očkování drasticky snižuje možnost nakažení COVIDEM-19. Dokud tohle nepochopí i ti neočkovaní, budeme na protiepidemická opatření všichni doplácet. A "tiskové zprávy" nebo výhrůžky trestním oznámením zkrachovalých politiků nebo jiných frustrovaných či nudících se individuí mě nerozhodí,“ nechal se slyšet k celé kauze Tomáš Etzler, který si tak za svým výrokem stojí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám