Hlavní obsah
Článek

Před dvanácti lety tančila Jessica Monteiro na společenské akci, kterou moderoval herec Vojtěch Kotek. Během ní si padli do oka a necelý rok spolu chodili. Temperamentní tanečnici kdysi rapper Kanye West nabídl, aby s ním absolvovala tour po světě. V současnosti ji vídáme jako atraktivní studentku gymnázia v Panu profesorovi.

I když v seriálu studuje teprve ve druhém ročníku, oslavila už třicítku. Dosud točila především reklamy pro zahraniční produkce. „Čtrnáct dní před tím, než role přišla, jsem říkala mamince, že bych si přála zahrát vtipnou kámošku ze střední. To jsi propásla, zasmála se mi,“ svěřila Super.cz, o čem snila.

Exotická kráska, jejíž tatínek pochází z Guiney-Bissau, od dětství tančila. V šestnácti se spojila s tanečníkem Yemim, díky němuž dostala šanci vystupovat s megastar Kanyem Westem při jeho světové tour. S rapperem projeli Evropu, Austrálii i Ameriku. „Vzpomínám na to skoro denně,“ řekla nám Jessica, která se živí jako kreativní manažerka na volné noze.

Dnes brzo ráno odletěla s otcem a přítelem do Lisabonu, odkud budou pokračovat do Guiney-Bissau. Tam u kmene Papel byla její babička šamankou. Letos v únoru zemřela a nyní se sejde celá rodina, aby vyprovodili duši nebožky.

„Jedu tam poprvé, týden mám sbaleno a očkování proti všemu možnému. Těším se na rituál, kdy zabijí krávu, která je strašně drahá, kozy, prase i drůbež. Loučí se s duší zemřelého, maso rozdají,“ netajila napětí z očekávání. A také jisté obavy z covidu. Prý se v zemi na západním africkém pobřeží chovají, jako by nemoc neexistovala, ale vůči nakaženému jsou přísní.

V Guineji-Bissau teď po období dešťů panují 35stupňová horka. Jessicu s otcem doprovází její přítel Josef, finanční poradce, s nímž je dva roky. „Má duši rappera a čtyřletého syna, takže jsem nevlastní maminka,“ směje se tanečnice, která by si ráda zahrála v komedii pro ženy.

Reklama

Další články

Načítám