Hlavní obsah
Článek

Zlobivý chlapec českého šoubyznysu Sámer Issa (38) má za sebou další průšvih. Nedávno ho novináři načapali s marihuanou v ruce, teď se nechal zase hloupě nachytat při krádeži! Kvůli rozchodu s bývalou správkyní svých stránek totiž založil nové, ale místo aby použil nějaký originální design, nechal sprostě okopírovat stránky barbadoské pěvecké hvězdy Rihanny (36).

Oboje stránky mají logo nalevo, stejnou nabídku funkcí a vyhledávací políčko na horní liště. Také dolní menu je identické. I nevidomý by snad poznal, že vzorem pro nový Sámerův web je oficiální stránka Rihanny. Ani Sámer nepopírá, odkud vítr vane. „Tvorbu webu jsme zadali externí firmě. Původní mé stránky byly prehistorické. I když za ně bývalým webmasterům Dáše i Milošovi děkuji, chtěl jsem něco svěžího. Požádal jsem proto firmu, aby se při tvorbě nového webu nechala inspirovat čistotou designu webu Rihanny. Rozhodně nedostali za úkol ho celý zkopírovat a snad se to ani nestalo,“ řekl nám zděšený Issa. Jeho manažer naše informace prověřil a od firmy, která měla tvorbu na starosti, se mu dostalo ujištění, že o žádné kopírování nejde. „Dušují se, že se opravdu jen inspirovali, ale všechno si naprogramovali sami,“ vysvětlil Tomáš Prchal.

Firma krátce na to zareagovala na naše námitky a změnila alespoň styl písma horní nabídky a promazala menu na konci stránky. Dále si ale trvá na tom, že nic nezákonného nebo nemorálního neudělala. „Sámer je v každém případě z obliga. Máme s firmou smlouvu, ve které je uvedeno, že pokud by nastaly jakékoli potíže kvůli autorským právům, vina je na nich,“ dodal Prchal.

Reklama

Další články

Načítám