Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Česká společnost NanoRespi® vytvořila novou generaci roušek vyrobených z kompostovatelných materiálů nezatěžujících naši planetu. Globálně se používá 210 miliard roušek měsíčně. Pokud bychom je seřadili za sebe, obepnuly by celou Zemi kolem do kola.

Ochranné pomůcky jsou účinným způsobem pro ochranu zdraví obyvatel vůči respiračním onemocněním. V této oblasti si získaly značnou pozornost nanovlákenné roušky díky jejich lehkosti a prodyšnosti. Nanovlákenná membrána navíc na rozdíl od standardních filtrů typu meltblown neztrácí užíváním filtrační aktivitu a efektivně zachytává částice i ve vlhkém prostředí.

NanoRespi® je výrobcem standardních nanovlákenných respirátorů NanoSafe a komunitních nanoroušek Nano Respirouška®, které dodává spokojeným zákazníkům oceňujících komfort při nošení. Nanorespirátory NanoSafe ICT6 poskytují ochranu vůči COVID-19 a díky lehké konstrukci snižují množství plastového odpadu. NanoRespirouška® váží jen 2.8g a je díky 3D respirátorovému tvaru a efektivní nanomembráně tvoří novou kategorii v oblasti komunitních roušek. I když je tvorba plastového odpadu u produktů NanoRespi® výrazně snížená, jedná se o výrobky z polypropylenu, který není v přírodním prostředí rozložitelný.

„Naší motivací je poskytnout zákazníkovy produkty nejvyšší kvality za přijatelnou cenu. Nemůžeme však zapomínat na značnou ekologickou zátěž, kterou respirátory a roušky přináší pro naši přírodu“ říká Jitka Zvěřinová – spoluzakladatelka NanoRespi®. Z důvodu hromadícího se plastového odpadu z roušek, jsem začala intenzivně pracovat na tom, abychom byli schopni vyrábět ústenky, respirátory a Respiroušky®,které jsou z rostlinných materiálů a po použití rozložitelné“, dodává.

NanoRespi® momentálně přichází s komunitní EKO nano Respirouška®, která je vyrobena z rozložitelných surovin rostlinného původu. Komponenty Eko Respiroušky® jsou nejenom rozložitelné, ale také připravené z polymerů nepocházejících z ropy. Díky tomu výrazně snižujeme ekologickou stopu produktů, pomáháme obnovit naši přírodu a bojujeme proti globálním změnám klimatu.

Foto: nanorespi.cz
Obal respirátoru je také plně rozložitelný

„NanoRespi® uvedla rozložitelnou komunitní Eko Respiroušku® na trh ihned po vytvoření a otestování z důvodu, aby poskytla alternativu k neekologickým produktům a pomohla okamžitě snížit ekologickou stopu nošení roušek“ dodává Jitka Zvěřinová.

Další články

Načítám