Hlavní obsah
Článek

Zemřela herečka Marie Versini, která se nejvíc proslavila coby filmová sestra apačského náčelníka Vinnetoua Nšo-či.

O jejím skonu informoval německý deník Bild s odkazem na rodinu. Herečka zemřela ve věku 81 let v Guingampu v Bretani.

Francouzská herečka se potýkala se zdravotními problémy už před dvěma lety. Tehdy upadla ve svém pařížském bytě, utrpěla několik zlomenin a zranění hlavy. Z následků se vzpamatovávala jen pomalu a byla odkázána na pomoc ošetřovatelek. „Nic už není snadné, ani nečekám, že to bude lepší,“ citoval ji Bild.

Když se herečka Marie Versini v roce 1963 objevila ve filmu Vinnetou, odstartovala společně s indiánským bratrem Pierrem Bricem alias Vinnetouem westernový boom, který v 60. letech zaplavil kina po celé Evropě.

Versini se ve filmu Vinnetou podle předlohy Karla Maye osvědčila a diváci ji poté mohli obdivovat v dalších snímcích jako Žut, V říši Stříbrného lva či Old Firehand. Po několika francouzských a německých televizních projektech však Versini hereckou kariéru ukončila. Naposledy se před kameru postavila v seriálu Die Schöne Wilhelmine, který se na obrazovce objevil v roce 1983.

Do filmového nebe před lety odešli i další představitelé Vinnetoua - samotný Vinnetou Pierre Brice (†86) a Lex Barker (†54) coby slavný Old Shatterhand.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám