Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pátek se v Praze konalo poslední rozloučení se zpěvákem, skladatelem a hudební legendou Miroslavem Žbirkou (†69). Zúčastnily se ho desítky kolegů a přátel z české i slovenské hudební scény, sbohem přišlo dát i mnoho fanoušků, kteří obřad zhlédli na obrazovce před krematoriem.

„Biely kvet, darujem ti biely kvet...“ začíná jedna z Mekyho nejslavnějších písní. A právě bílé květy zaplnily místo před katafalkem. Mekymu je přinesli téměř všichni.

Jednou z kolegyň, která k ostatkům položila bílou růži, byla Iva Frühlingová (41), která se Žbirkou natočila populární seriálový duet Někdy stačí dát jen dech. Ten si spolu zazpívali ještě nedávno, jak zavzpomínala.

„Byl to úžasný člověk, vzpomíná se na něj moc hezky a v dobrém. Viděli jsme se nedávno, natáčeli jsme spolu a tu písničku si spolu ještě zazpívali. A vůbec to nevypadalo, že bychom se viděli naposled. A furt mi to vlastně ani nedochází. Zpráva o jeho úmrtí zasáhla asi všechny, protože to nikdo nečekal. Bylo to rychlé a náhlé,“ řekla Super.cz.

Miroslav Žbirka zemřel 10. listopadu 2021.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám