Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Kromě zdraví ohrožuje pandemie i vaše úspory. Nejistota ohledně bližší i dlouhodobější budoucnosti a rostoucí inflace začala trápit celý svět. Co s tím? Účinným lékem mohou být investice do dluhopisů spolehlivých firem.

Hledání rozumné odpovědi na otázku, kam investovat peníze při velké nejistotě na trzích a rychle rostoucí inflaci, začalo velmi brzy zaměstnávat nejen velké investory, ale i běžné lidi.

Mnoho zemí se rozhodlo řešit problém pandemie a souvisejícího propadu ekonomiky tím, že začaly tisknout peníze. To ale vede k nárůstu jejich objemu v ekonomice a poklesu hodnoty. Peníze na účtu, které si tedy schováváte například na novou pračku nebo televizi, vám už za pár let na takový nákup nemusí stačit. Proto je dobré se zamyslet nad tím, jak je zhodnotit.

Foto: freepik.com
Dluhopisy soukromých firem pořídíte už za pár tisíc korun

Nenechávejte své peníze ležet ladem – co s nimi?

Velcí investoři, kteří nakládají s částkami přes 1 milion korun, si asi poradí celkem lehce – jejich potřeby pokrývají fondy, které jsou ochotné za provizi spravovat investiční účty. Spolehlivým způsobem, jak peníze ochránit a zhodnotit, jsou také nemovitosti. Ne každý má ale k dispozici tak velké prostředky, aby do nich mohl investovat. Nemluvě o tom, že s nimi jsou spojené další náklady – správa, poplatky, hledání nájemníků i průběžné opravy a úpravy polykají čas i peníze.

Foto: freepik.com
Skvělou volbu představují progresivní tuzemské firmy

Proč zvolit firemní dluhopisy?

Hranice pro rozumný vstup na akciový trh nebo investice do fondů je stále poměrně vysoká. Pokud chcete zhodnotit částky do 500 000 korun, dost možná na ně nedosáhnete. Skvělým řešením pak pro vás ale mohou být firemní dluhopisy, které nabízí zajímavé zhodnocení a na jejich nákup vám stačí pár tisíc korun.

K jejich výběru byste samozřejmě měli přistupovat obezřetně a pečlivě. U společností, které dluhopisy nabízejí, si prostudujte jejich historii, oblast podnikání, stabilitu i to, jak se například vyrovnaly s covidem. Dlouhodobě fungující společnosti, které jsou dostatečně robustní a mají za sebou prokazatelné výsledky, dokážou prokázat svou flexibilitu a odolnost vůči kolísání trhů i dalším vlivům.

Myslete na budoucnost

Skvělou volbu představují progresivní tuzemské firmy, které vyvíjejí nové technologie. Investice do jejich dluhopisů může mít širší efekt – vedle zhodnocení peněz pomáhá také rozvoji českého trhu a průmyslu.

Dobrým příkladem je společnost AG Chemi Group, která je na trhu už od roku 1994 a zabývá se zpracováním a dodáváním chemických surovin. Od roku 2017 se věnuje také rozvoji nanotechnologii a dodává řešení na bázi nanomaterialů pro průmysl.

Jejich technologie pomáhá zlepšovat vlastnosti plastu a přidává mu unikátní vlastnosti. Na základě vyvinuté technologii staví výrobní linku s kapacitou tisíc tun ročně, na kterou získala podporu od EU. V červnu 2022 navíc spustí jedinečnou soukromou nano laboratoř, která se bude zabývat vývojem dalších řešeni na bázi nanotechnologií. Zaujala vás možnost investice do dluhopisů? Více informací najdete přímo na stránkách AG Chemi Group.

Foto: freepik.com
AG Chemi Group

Další články

Načítám