Hlavní obsah
Článek

Nemáte neomezené finanční možnosti, ale chcete vlastnit šaty, ve kterých dělala parádu Karolína Kurková (40), koktejlky, ve kterých po dlouhé pauze předváděla na přehlídce v New Yorku Pavlína Pořízková (59), nebo model, který vynesla na přehlídce krátce před těhotenstvím Jitka Nováčková? Pokud jste na tuto otázku zodpověděli kladně, měli byste číst dál.

Módní návrhář Jiří Kalfař dal dohromady více než tři sta modelů ze své tvorby a rozhodl se je dát do prodeje. Výtěžek z tohoto charitativního módního pop-upu poputuje ve prospěch Nadačního fondu Be Charity spisovatelky Barbary Nesvadbové, a uhradí se tak rehabilitace dětí s handicapem.

Nápad poskytnout modelům druhou šanci dostal návrhář v době pandemie. „Když jsem je viděl v ateliéru, tak jsem si uvědomil, že toto oblečení zůstává bez činnosti. Jelikož neplánuji žádnou retrospektivní výstavu, tak jsem si řekl, že bude lepší, když to půjde do světa. Budu rád, když ty kousky uvidím na někom na ulici,“ uvedl pro Super.cz Kalfař.

Tento týden v hotelu The Mozart si můžete za zlomek ceníkové hodnoty pořídit modely, které na sobě měly světově uznávané krásky, jako je na sociálních sítích vlivná zpěvačka Halsey, zpěvačka Bella Poarch, herečka Bethany Joy Lenz a Mara Rhys Meyers, manželka slavného herce Wolfa Rhyse Meyrse. Jiří nemá problém s tím, že cenovky na šatech budou nepoměrně nižší. „Nijak to neprožívám a nechci být sentimentální. Přidaná hodnota těch věcí vznikne tak, že ty věci poslouží na dobrou věc, na rehabilitaci dětí,“ říká Jiří Kalfař.

Reklama

Další články

Načítám