Hlavní obsah
Článek

Letos uplynulo dvacet let od natočení filmového hitu režiséra Garryho Marshalla Deník princezny. V hlavních rolích se představily Anne Hathaway, z níž role Mii udělala hollywoodskou hvězdu, Julie Andrews jako královna fiktivní Genovie a Heather Matarazzo jako nejlepší kamarádka hlavní hrdinky, brutálně upřímná a rázná Lilly.

„Co se Lilly týče, jsou jen dva typy lidí. Jedni ji milují a druzí ji nemůžou vystát a nesnáší ji,“ říká k roli Heather. Na natáčení pak vzpomíná jako na čirou radost. „Každý den jsem se těšila do práce a na to, až budu hrát,“ svěřila v youtubovém rozhovoru s Marií Lewis.

„A vím, že to může znít otřepaně, když herec říká, že lidé na place byli jako rodina. Ale oni opravdu byli,“ dodala s tím, že se spoustou kolegů z natáčení Deníku princezny je dodnes v kontaktu.

Pro Matarazzo nešlo o první roli, svou kariéru začala už v šesti letech. Jako třináctiletá si zahrála hlavní roli v úspěšném filmu Vítejte v domečku pro panenky, objevila se také ve snímcích Ďáblův advokát nebo Chci tě poznat či v seriálech Roseanne a Znovu na světě.

V úspěšné kariéře Heather pokračuje dál, na kontě má dnes na čtyři desítky filmů. Je také aktivistkou za práva homosexuálů. Její partnerkou je komička Heather Turman, v roce 2018 se vzaly.

Reklama

Další články

Načítám