Hlavní obsah
Článek

Kolegové si jej budou pamatovat jako pokorného, milého, zábavného člověka plného elánu a vtipu. Přesně v takovém duchu probíhalo i natáčení posledního pořadu ve středu zesnulého Mekyho Žbirky (†69), talk show s názvem Doupě Mekyho Žbirky. Díly se točily letos v létě.

Pořadem, který kombinoval koncerty s rozhovory nejen s muzikanty, Žbirka provázel dva a půl roku. Na konci léta představil třetí sérii.

Show se na obrazovkách objevovala od jara 2019. Poslední dva díly uvidí diváci v neděli 14. listopadu a o týden později na ČT art. Jeho posledními hosty se stali Hana Zagorová (†75) a Štefan Margita (67) a Ewa Farna (30) s Karlem Šípem (78).

„Je mi to tak líto. Charakteristický hlas, charizmatický člověk, pokora a humor. Upřímnou soustrast nejbližším,“ napsala Farna ve vzpomínce na interpreta hitů jako Zažni, Ako obrázok, Biely kvet, V slepých uličkách, 22 dní nebo Denisa.

Kolegové z branže na něj vzpomínají s láskou a z jeho náhlého odchodu jsou zdrcení. „Je to strašná zpráva, vůbec jsem netušil, jak na tom je, i když mi před pár dny někdo něco naznačoval. Byl jsem v šoku, zrovna jsem jel v autě, když jsem tu zprávu slyšel v rádiu a málem jsem naboural. Opravdu to byl pro mě šok,“ řekl Super.cz zpěvák Jan Kříž, který hrál v muzikálu Atlantida s hity Žbirky.

„Tohle není smutek, ale čistá bolest,“ napsal ve vzpomínce Libor Bouček.

Miro Žbirka zemřel 10. listopadu 2021 na komplikovaný zápal plic.

Reklama

Další články

Načítám