Hlavní obsah
Článek

Hudební svět ve středu vpodvečer zahalil velký smutek. Odešel hudební velikán Meky Žbirka (†69). Jak Právu potvrdila jeho manželka Kateřina, podlehl komplikovanému zápalu plic.

Zemřel zpěvák Miro Žbirka

O jeho zdravotních obtížích se vědělo od října, kdy se svým fanouškům ozval z nemocnice, kde byl na kapačkách. „Přátelé, dostihl mě nějaký zákeřný bacil a skončil jsem na kapačkách. Posílejte energii, budu ji potřebovat,“ vzkázal tehdy Meky.

Zápal plic měl zpěvák už v roce 2017, kdy jej skolil v Londýně. Přátelé pro něj tehdy poslali privátní letadlo, které ho dopravilo domů. V té době také prozradil, že tahle nemoc je pro něj děsivá, vzhledem k tomu, že mu vzala v roce 2002 jeho milovanou maminku. „Na zápal plic se dá zemřít. Stalo se to mé mámě,“ napsal tehdy Žbirka.

Na slovenskou hudební legendu vzpomínají všichni kolegové a přátelé, Mekyho náhlým odchodem jsou otřeseni.

„Pochopil jsem, jak se cítil Paul McCartney, když mu zemřel John Lennon. Nebyli jsme poslední dobou v intenzivním kontaktu, ale to jsou věci, které se nedají zapomenout. Nemůžu říct, že to musím nějak rozchodit, protože ani nevím, zda se to dá rozchodit,“ uvedl bývalý spoluhráč Mekyho z Modusu Laco Lučenič.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám