Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Talent je v rodině režiséra a herce Miroslava Krobota a herečky Hany Doulové dědičný. Úspěšnou herečkou je také jejich dcera Lenka Krobotová (47), se kterou jsme probrali, zda v rodinných šlépějích pokračují i její synové Šimon (13) a Eliáš (11).

„Mladší syn je technicky zaměřený. Zajímá ho filmový střih, rád pracuje s médii, zajímá ho počítač a technika. Starší je spíš humanitní, zajímá ho muzika a taky malba,“ řekla Super.cz.

Krobotová nepatří do skupiny rodičů, kteří by své děti nutili prosadit se v konkrétní profesi. „Jsem pro to, aby se děti volně a svobodně vyvíjely. Snažím se jim vysvětlit různá úskalí,“ říká Krobotová a jedním dechem s úsměvem dodává: „Asi bych nebyla nadšená, kdyby jeden z nich chtěl být herec.“

Na výstavu vědomostí do pražské Kotvy přišla herečka bez synů, ti měli odpolední kroužky.

Na výstavě, kde se nacházelo čtyřicet stanovišť, ve kterých se zábavnou formu vysvětlují fyzikální zákony a fungování přírody, jsme se herečky zeptali, jak jí šly ve škole technické obory.

„Tak asi nebude překvapení, že mi fyzika a matika nikdy nešly, a bylo už tehdy jasné, že se vydám jiným směrem. Mám k těmto vědám ale velký respekt. Obdivuji svého kolegu Martina Myšičku, že zvládl vystudovat matfyz. Matematika je věda pro mě nedohlédnutelných rozměrů,“ dodala Lenka Krobotová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám