Hlavní obsah
Článek

Policie se začala zabývat tvrzeními žen, které v předešlých dnech v médiích obvinily psychiatra Jana Cimického ze sexuálního napadení a obtěžování. Cimický všechna obvinění odmítá.

Na lékaře nejdříve upozornila dcera Nadi Urbánkové (†83) zpěvačka Jana Fabiánová poté, co bylo oznámeno, že Cimický získá od prezidenta Miloše Zemana vyznamenání. Své vyjádření následně ze sociální sítě smazala.

V pondělí se k ženám přidala také moderátorka České televize Martina Hynková Vrbová, která s Cimickým před dvaceti lety spolupracovala na televizním pořadu.

„S doktorem Cimickým jsem před dvaceti lety uváděla pořad Co mám dělat, když…..On byl v roli odborníka, který radí náctiletým s jejich problémy, já jsem pořadem provázela a vedla s doktorem Cimickým rozhovory. Zároveň jsem se podílela na přípravě scénáře. A právě při přípravě jednoho dílu tohoto pořadu jsem od MUDr. Cimického potřebovala doplňující informace. Navrhl mi, abych se za ním zastavila u něj v ordinaci. Náš pořad jsme tam natáčeli a prostředí ordinace jsem dobře znala. Tentokrát jsem ale byla bez štábu, sama,“ napsala na Instagramu Martina Hynková Vrbová.

„MUDr. Cimický mě krátce po příchodu napadl. Povalil mě na sedačku, kde mě začal osahávat na prsou a líbat. Ve chvíli, kdy se mi podařilo ho na chvíli odstrčit, začal recitovat jednu z jeho básní. Byla jsem v naprostém šoku. Po nějaké době se mi podařilo z ordinace utéct a v panice doběhnout na autobus. Ubránila jsem se, ukončila spolupráci na pořadu a dala si závazek, že s panem doktorem se již nikdy osobně nesetkám.“

„To vše píši proto, abych podpořila ženy-pacientky doktora Cimického, jejichž výpovědi jsou některými lidmi zlehčovány a bagatelizovány. Nebyla jsem pacientka, byla jsem v pořadu jeho kolegyně, moderátorka České televize a stalo se mi to samé. Na mé psychice se tato událost dlouhodobě nepodepsala, tím ale nechci říct, že mně netrvalo několik měsíců tento otřesný zážitek zpracovat a vyrovnat se s ním,“ dodala Martina, která tak reagovala na reportáž své kolegyně z televize Nory Fridrichové (46), která kauzu uvedla v pořadu 168 hodin.

Reklama

Další články

Načítám