Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do zahraničí se rozhodla Zuzana Belohorcová (48) odstěhovat kvůli lepšímu počasí. Svou roli také hrála skutečnost, že ze svých dětí chce vychovat kosmopolitní jedince se širokým rozhledem. Dvanáct let žila rodina ve Spojených státech, odkud se ale stěhovala kvůli zhoršené bezpečnostní situaci. Po několikaměsíční zastávce v jižním Španělsku moderátorka se svými nejbližšími zakotvila na Kanárských ostrovech.

V našem posledním rozhovoru jsme se jí ptali, jak si na život na Tenerife zvykali. „Přišlo to vlastně okamžitě. Hned jsme se cítili jako doma,“ nechala se slyšet Zuzana. Dcera Salma a syn Nevio zvládají náročné stěhování a přechod do jiného kulturního a jazykového prostředí naprosto pohodově. „Děti loni vystřídaly tři školy. Velmi rychle se aklimatizovaly,“ říká Zuza, která se těší z toho, že si její děti osvojují cizí řeči.

„Dcera se za tři měsíce naučila plynně španělsky a Nevio to taky zvládá dobře. Ovládají britskou i americkou angličtinu a ve škole mají také němčinu. Samozřejmě mluví česky a slovensky,“ říká Zuzana Belohorcová a jedním dechem dodává: „To byl ten důvod, proč jsme odešli do zahraničí, aby měly děti větší rozhled.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám