Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Bob Frídl (64), mezi jehož největší hity patří Maminka, Léna, Zpívej tu píseň kouzelnou se sestrami Marthou a Tenou Elefteriadu nebo Řeka nadějí s Věrou Špinarovou, bojuje se zákeřnou chorobou! Lékaři mu předloni na podzim našli rakovinu, která metastázovala do plic pravděpodobně z prostaty. A i když se bývalý velký fešák Bob snaží být optimistický, situaci vidí střízlivě. „Když budu mít trochu štěstí, budu se ještě dlouho léčit,“ prozradil Super.cz Frídl.

„Naděje je pořád. Léčba pokračuje, metastázy jsou zatím v normálu. Koncem ledna jdu na další kontrolu, pak se uvidí, co dál,“ říká jako by nevzrušeným hlasem. Přesto byly chvíle, kdy propadal panice. „Moje manželka je mi velkou oporou. A i doktor je výborný. Když občas propadnu stresu, tak mu zavolám nebo se sejdeme. Je to psycholog, ví, co pacienti prožívají, a co potřebují slyšet. Moc mi pomáhá,“ svěřuje se bývalý idol mnoha dívek, jenž kvůli rakovině musel na operaci, při níž mu doktoři odoperovali část postižené levé plícní tkáně.

Toho nádor na plicích postihl i přesto, že nikdy nekouřil. „Těsně před Vánoci jsem ukončil zatím poslední kolo chemoterapií. A abych nemyslel na svou nemoc, snažím se koncertovat. Není toho mnoho, jen okolo svátků toho bylo víc. Doktor mi řekl, abych žil stejně, jako předtím. Tak hraju, zpívám a hlavně mám hodně jíst. Tak se to snažím dodržovat,“ popisuje okolnosti své nemoci zpěvák. „Kdyby to bylo tak, jako teď, bylo by to dobré. Uvidíme,“ zůstává mírně optimistický Bob Frídl, o jehož nemoci natočila Česká televize pořad 13. komnata, který uvede v pátek 20. ledna.

Související témata:
Metastázy

Reklama

Další články

Načítám