Hlavní obsah
Článek

Ani letos na Štědrý den diváci České televize nepřijdou o zcela novou pohádku. Již po sedmé dostal příležitost natočit vánoční pohádku režisér Karel Janák. Tentokrát do hlavních rolí filmu Jak si nevzít princeznu oslovil půvabnou Annou Fialovou a Marka Adamczyka.

Na jakou se letos můžeme těšit princeznu? „Není úplně klasickou princeznou, má v sobě trochu rebelství. Je to trdlo. Na rozdíl od prince, který je sečtělý a všechno si promýšlí, jde ona do všeho po hlavě,“ svěřila se Anna Fialová, která ztvárnila princeznu Josefínu. Ta má s natáčením pohádek již zkušenosti, a jak prozradila, ráda na ně také kouká. „Z českých pohádek mám strašně ráda Jak se budí princezny, Tři oříšky pro Popelku, Honza málem králem, S čerty nejsou žerty a mnoho dalších,“ prozradila herečka a přiznala, že tu svou princeznu s nejoblíbenější Libuškou Šafránkovou rozhodně srovnávat nehodlá.

Zatímco princezna Josefína bude trochu rebelka, princ Leopold, kterého ztvárnil Marek Adamczyk je zase hloubavý a rozvážný. „Úplně rozumím té jeho hloubavosti – člověk chce věci pochopit a rád je studuje. V tom se potkáváme,“ svěřil se herec, který si užil také natáčení v koňském sedle a kvůli několika náročným scénám musel mít i dubléra. „V některých scénách, kde bylo potřeba, aby jezdci byli opravdu zkušení, za nás dubléři zaskakovali. Většinu jsme si ale odjezdili sami. Naštěstí jsme měli dost času se před natáčením připravit, takže jsme si to mohli dovolit. Ty záběry, jak cváláme v lesích, jsou moje nejoblíbenější,“ dodal herec.

A jaké další pohádky potěší diváky o Vánocích? Omrkněte televizní program.

Reklama

Další články

Načítám