Hlavní obsah
Článek

Divadlo Na Fidlovačce slavilo 100 let své existence. Pro tento významný den připravilo divadlo pod autorským a režijním vedením Petra Veselého slavnostní galavečer, který diváky provedl celou historií divadla od jeho otevření až do dnešních dní.

Na velkolepé akci nechyběl ani bývalý ředitel Fidlovačky Tomáš Töpfer, který se společně s Eliškou Balzerovou (74) významně podílel na tom, aby se divadlo v 90. letech znovu otevřelo a začalo opět fungovat. Za normalizace totiž bylo divadlo v pražských Nuslích zavřeno, budova chátrala a scéna zanikla.

Původně Tylovo divadlo v Nuslích se pak jako Divadlo Na Fidlovačce obnovilo až v roce 1998. Výročí založení si připomněli například herci Zdeněk Maryška, Ludmila Molínová, Aneta Krejčíková (32), Daniel Rous, Martin Písařík (44) či Tereza Bebarová (48), jež připomněla, jací herečtí bardové v divadle kdysi hráli.

„Tohle divadlo zažilo Oldřicha Nového, Ference Futuristu, Ljubu Hermanovou, Laďku Kozderkovou a další skvělé umělce. Měla jsem tu čest tady hrát patnáct let a potkat se tu s báječnými lidmi. Díky za to,“ vzpomínala. Na fotografie z oslav se podívejte v galerii.

Reklama

Další články

Načítám