Hlavní obsah
Článek

Druhého listopadu si připomínáme památku zesnulých. Na hřbitovy vyrážejí lidé zavzpomínat a také zapálit svíčku či položit květinu nebo drobné dárky. Fanoušci v tento den nezapomněli ani na Karla Gotta (†80), jehož ostatky spočívají na pražských Malvazinkách, nedaleko Bertramky, kde zpěvák dlouhá léta žil.

Gottův hrob se od rána plní svíčkami i květinami, fanoušci přijeli z různých koutů země.

„Karel Gott byl legendou, vzorem pro náš národ, takový jiný už není. Nejen jako umělec, ale především jako člověk. Byl skromný, pokorný, nad nikoho se nepovyšoval, Karel nám strašně chybí, jeho odchodem se zastavil čas,“ uvedla jedna z žen, které ke zpěvákovu hrobu na Dušičky přišly.

Další fanynka dokonce při vzpomínce neudržela slzy. „Chceme uctít památku Karla Gotta, kterého jsme milovali a milovat budeme,“ uvedla pohnutě.

Zapálit svíčku dorazili nejen pražští fanoušci, někteří přijeli z Frýdku-Místku, jiní například z Ústí nad Labem. Ke Gottovu hrobu dorazili v rámci návštěvy hlavního města.

Lidé v těchto dnech navštěvují také hroby Evy Pilarové (†80) nebo Daniela Nekonečného (†52), kteří také odpočívají na hřbitově na Malvazinkách.

Reklama

Další články

Načítám