Hlavní obsah
Článek

Před šesti lety měla Marta Kubišová (81) srdeční příhodu, letos v květnu ji opět pozlobilo zdraví na pohřbu dlouholetého přítele Ivana Havla. Ikona sametové revoluce proto nastavila podobný zdrženlivý režim, jako praktikovala v době pandemie. Přes měsíc svůj byt opouštěla jen minimálně kvůli venčení pejska a krmení venkovních koček.

Domácí klid zpěvačce doporučil její ošetřující lékař, profesor Petr Neužil (59), šéf Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce. „Pana profesora Neužila jsem ve všem poslouchala. Ven jsem skoro nechodila. Pokud už jsem opouštěla byt, tak jsem se druhým lidem vyhýbala,“ svěřila se Super.cz Kubišová.

Zpěvačka udělala jedinou výjimku kvůli natáčení klipu svého kolegy Václava Neckáře. „Bylo to ale vymyšlené tak, že tam dopoledne byli mladí a já jsem si přišla odpoledne natočit svou část, až už tam byl jen Vašek a minimum lidí,“ vysvětlila nám paní Marta.

Kubišová musela v říjnu odmítnout spoustu pracovních i společenských aktivit. „Byla jsem zvaná snad všude, ale všechno jsem musela odmítnout,“ říká zpěvačka, které bylo velmi líto, že se nemohla zúčastnit premiéry filmu Karel o Karlu Gottovi (†80).

Nyní už její domácí vězení povolilo. „Moje paní doktorka mě vyzvala na třetí očkování. Musela jsem sice ještě absolvovat vyšetření na ORL, ale všechno bylo v pořádku. Teď už mám za sebou třetí dávku,“ radovala se Kubišová. „Po prvních dvou dávkách mi nic nebylo. Po třetí vakcinaci mě ale druhý den tak bolela ruka, že jsem si myslela, že už nikdy nebudu psát. Třetí den se ale vše vrátilo do normálu,“ říká Marta Kubišová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám