Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Světoznámý vědec a odborník na výzkum konopí, docent Lumír Hanuš, vystoupí, jako již tradičně v rámci odborné konference na letošním jedenáctém ročníku veletrhu Cannafest, který proběhne o víkendu 5. - 7. listopadu na výstavišti PVA Expo Praha Letňany.

Docent Hanuš je členem mezinárodní společnosti pro výzkum kanabinoidů a jeho práce jsou dle stránek hebrejské univerzity v Jeruzalémě, na níž působí již od začátku devadesátých let, více než 6400 krát citovány v předních světových vědeckých publikacích. Docent Hanuš dokázal izolovat novou endogenní látku z mozku, která byla nazvána anandamid. Na tomto výzkumu pracoval přibližně rok a půl společně s americkým molekulárním farmakologem Williamem Devanem. Objev anandamidu byl zásadním průlomem a dal tak vědcům možnost konečně pochopit mechanismy léčebných účinků konopí.

Foto: Cannafest, s.r.o.
Veletrh Cannafest Prague

“Již od prvního ročníku veletrhu, který proběhl v roce 2010, se snažíme poukázat, že konopí již dávno není jen jakousi kratochvílí teenagerů či hippies. Stále častěji se o jeho blahodárné účinky zajímají běžní lidé středního či vyššího věku. Na veletrhu tak můžete běžně potkat svého zubaře či právníka, výjimkou není ani společná návštěva několika generací v rámci jedné rodiny.” glosuje Lukáš Běhal, ředitel veletrhu Cannafest.

O tom, že pořadatelé všemožně odbourávají tabu, která kolem konopí stále přetrvávají, svědčí například i přítomnost dětského koutku s profesionálními pracovníky.

Foto: Cannafest, s.r.o.
Veletrh Cannafest Prague

“Chceme, aby si návštěvníci veletrh užili co nejvíce a měli prostor na nákup skvělých produktů v podobě konopné kosmetiky, potravin, semínek konopí nebo třeba stále více populárních vaporizérů, což jsou speciální výparníky na inhalaci, používající se jako zdravotní pomůcky. K dostání na Cannafestu bude i pěstební technika či dokonce samotné konopí. Tedy ovšem jen to legální, což znamená CBD konopí s obsahem omamného THC v zákonné hranici pod 0.3%.” nastiňuje výčet produktů v rámci veletrhu Běhal. A jednou větou dodává: “Veškeré nabízené produkty a aktivity jsou samozřejmě v rámci zákona, koncept veletrhu musí být schválen policií.”

Mezinárodní veletrh konopí a léčivých bylin letos představí svůj již 11. ročník

Letošní Cannafest se koná v omezeném rozsahu, na veletrh bohužel nedorazí tradiční vystavovatelé ze zámoří, jelikož covid přeci jen ještě zasahuje do bezproblémového cestování. I tak se ve třech halách představí na 180 vystavovatelů, z nichž plných 75% bude ze zahraničí.

Vstup na veletrh se řídí pravidly ONT, což znamená, že návštěvníci by měli u vstupu ukázat potvrzení o očkování nebo prodělané nemoci nebo negativní test. Ten bude možné si nechat udělat i přímo na místě v areálu výstaviště po celou dobu konání veletrhu. “Pevně věříme, že lidem po roční odmlce akce typu Cannafest chybí, a dorazí tak velký počet návštěvníků.” uzavírá pozvání na veletrh jeho ředitel

Další články

Načítám