Hlavní obsah
Článek

V pořadí již pátou knihu pustil do světa autor bestsellerů Patrik Hartl. Spisovatel, dramatik a režisér svůj nový román s názvem 15 roků lásky psal v nezvyklé době, a to během měsíců pandemie koronaviru. A jak sám přiznává, v mnohém to bylo náročné.

„Psalo se mi hůř než jindy. Jsem zvyklý na úplné soustředění a klid. Bývám zavřený ve své divadelní kanceláři. A tentokrát jsem nemohl být skoro rok zavřený a byl jsem se svou rodinou,“ svěřil se Super.cz spisovatel, který má dvě děti syna Hynka a mladší dceru Áju. Právě čtyřletá holčička mu byla velkou inspirací.

„Nejvíc mě inspirovala Ája. Jsem starý táta, už mám patnáctiletého syna, tak jsem napsal 15 roků lásky a příběh Aleše, který vychovává malé děti. Spoustu situací, které jsem zažil s Ájou, jsem transformoval do knihy, spoustu jsem toho vymyslel, ale bez Áji by ta knížka nevzešla,“ řekl nám Patrik, který má s hlavním hrdinou nového románu dokonce mnohé společné.

„Tentokrát jsem se do postavy Aleše obtiskl. Poprvé v životě jsem napsal postavu, která uvažuje jako já. Má stejnou povahu a všechny situace řeší tak, jak bych je řešil já. V tom je to pro mě nové a intimní. Přiznávám se ke spoustě věci, všechno jsem vymyslel, ale vnitřní systém toho chlapa, to jsem já,“ dodal spisovatel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám