Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes třiadvacetiletá Nina Morales z Mexico City má přirozeně husté a silné obočí, které jí srůstá nad kořenem nosu. Roky se kvůli tomu trápila, cítila se divná, plakala a snažila se ochlupení usměrnit. S trháním a holením přestala poté, co nastoupila na vysokou školu.

Na strojním inženýrství se dívka začala pohybovat převážně v mužském kolektivu spolužáků, kteří její obočí vůbec neřešili. Mladá studentka tak začala uvažovat o tom, proč ona by se měla trápit něčím, co k ní přirozeně patří.

Během druhého semestru proto přestala s úpravou a nechala obočí růst. První měsíce se potýkala s kritikou či narážkami, že dřív vypadala lépe, že nepůsobí žensky nebo že by si měla obličej oholit. Ani Ninini rodiče si nebyli jistí, zda udělala dobře. Stejně tak expřítel ji žádal, aby se změnila.

Dívka si však uvědomila, že už se nechce měnit jen proto, aby se zavděčila ostatním. Fotky svého obličeje navíc začala zveřejňovat na Instagramu, kde se dočkala mnoha pozitivních reakcí za sdílení svého příběhu. Nina doufá, že tím inspiruje i ostatní k přijetí svého těla a podoby.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám