Hlavní obsah
Článek

Mezi šestnácti nejlepšími amatérskými kuchaři nové řady MasterChefa byl i profi cyklista Tomáš Zejda. Osudnou se mu nakonec stala nejobávanější disciplína kuchyně televizní show - výroba dortu. Krátce po vypadnutí ze soutěže si odjel plnit své další sny.

Cyklista, který je, jak sám říká, spíše hlavou dolů než nohama na zemi, dostal nabídku, kterou nemohl odmítnout, a to angažmá u německého cirkusu Flic Flac.

„Můj život byl vždycky tak trochu kočovný, víc jsem byl v autě nebo v letadle než na nějakém jednom místě. Tohle byla nabídka, která se neodmítá, proto balím vše potřebné a stěhuji se s rodinou do Německa. Čeká nás okolo 150 vystoupení během prvního půl roku, poté se uvidí co dál. 80 artistů z 12 zemí, bude to skvělá show a nemůžu se dočkat, až uvidím špičkové výkony a poznám nové lidi,“ říká Tomáš se zapálením.

Ještě předtím odjel do Afriky a na kole sjel horu Kilimandžáro.

„Bylo to podobné jako MasterChef, skok do neznáma a velké očekávání, jak to dopadne. Po několikadenním výšlapu jsme horu nějakým zázrakem zdolali a pak za odměnu celou sjeli na kolech. Byl to jeden z největších zážitků, co jsem zažil, i když vaření svíčkové taky nebylo úplně zadarmo,“ usmívá se Zejda.

Z dobrodružné akce vznikl i dokument, se kterým se chystá v listopadu a prosinci objíždět česká města.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám