Hlavní obsah
Článek

Možná vás to ani nepřekvapí, ale představitelka vášnivé spisovatelky detektivek Jesiccy Fletcherové Angela Lansbury (86) je stále dáma k světu a neztratila nic ze svého pozitivního přístupu k životu, nakažlivého optimismu a šmrncu.  Angela je dcerou herečky Moyny MacGillové. Díky své matce se pohybovala v zábavním průmyslu už od dětství, kdy začala s hereckou průpravou v londýnské škole Webber-Douglas School of Singing and Dramatic Art.

Už v osmnácti letech v roce 1943 uzavřela sedmiletou smlouvu se společností MGM a hned její první filmová role ordinérní hospodyně Nancy Oliverové v psychologickém kriminálním dramatu Plynové lampy jí vynesla v roce 1944 nominaci na Oscara. Na svém kontě má za celý svůj bohatý herecký život řadu rolí a taky řadu divadelních a filmových cen. Získala například dva Zlaté glóby, další nominace na Oscara a několik divadelních cen Tony.

U nás se do pamětí diváků zapsala nejvíce jako bystrá spisovatelka detektivek v populárním detektivním komediálním seriálu To je vražda, napsala. Ten se natáčel neuvěřitelných dvanáct let (1984- 1996) a čítá celkem 264 epizod.

Jejím prvním manželem byl herec Richard Cromwell (1945-46) a od 1949 je provdána za filmového producenta Petera Pullena Shawa, s nímž má syna Anthonyho a dceru Dierdre. I po osmdesátce vypadá Angela skvěle a těší se výbornému zdraví. Nezahálí ani po pracovní stránce. Loni si zahrála například s Jimem Carreym v komedii pan Popper a jeho tučňáci.

Reklama

Další články

Načítám