Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Nejlepší maso z etických chovů českých farem. Pečlivě vybrané kousky zajišťující stálou kvalitu. Navíc za ceny, které ani v nejmenším nezruinují vaši peněženku. Taková je privátní značka masa, kterou nabízí největší český online supermarket Rohlik.cz.

Řada MASO! obsahuje hovězí z mladých býků plemene Čestr a vepřové plemene Duroc. Právě přímé napojení Rohlíku na tuzemské farmáře a zpracovatele masa zajišťuje online supermarketu stoprocentní kontrolu nabízených kousků - od životního prostoru a krmení zvířete, po dovezení masa ve skvělé kvalitě, za kterou přitom zákazníci nezaplatí víc než v běžném obchodě.

„Kvalita masa je pro nás v Rohlíku extrémně důležitá. MASO!, to je poctivost, lokálnost a skvělá cena k tomu v jednom balení. Doslova,“ vysvětluje CEO Rohlik.cz Olin Novák a doplňuje: „Stává se, že zákazníci často narazí na maso špatné kvality, které k nám cestuje z různých zemí Evropy, kde se ho potřebují zbavit. Výjimkou není ani překročený limitů pro antibiotika. U nás ale tohle nastat nemůže, MASO! je od prověřeného českého farmáře. Produkty vlastní značky MASO! máme pod kontrolou od začátku až do konce, tedy od chovu vybraného plemene, až po doručení nákupu. Proto se za kvalitu zkrátka dokážeme zaručit.”

Hovězí Čestr, vepřové Duroc

Hovězí je vždy jen z mladého býka plemene Českého strakatého skotu, také znám jako Čestr, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup ke krmení stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.

Vepřové je vždy z vybraných vepřů také s kontrolovanou zmasilostí a protučnělostí otcovské linie plemene Duroc. Všichni vepři pocházejí z farmy v Kostelecké Lhotce v podhůří Orlických hor. Prasata mají po celý život minimálně o 20 % více životního prostotu a také jim je zachován přirozený denní cyklus, kdy jim není uměle přisvětlováno, a tím prodlužován den. Veškeré krmivo pro krmení prasat je regionálního charakteru. Základní složkou krmiva je syrovátka z nedaleké mlékárny, která prasatům velmi chutná a zároveň se pozitivně odrážejí na kvalitě masa.

Foto: Rohlik.cz
Na Rohlik.cz nakoupíte kvalitní MASO! z českých chovů za ceny jako v běžném supermarketu

Poctivé burgery, tradiční gulášek nebo boží steaky

Na své si přijdou milovníci poctivých burgerů a steaků, ale i ti, kteří se rádi drží české klasiky. Z hovězího můžou zákazníci na steaky vybrat například vysoký roštěnec, svíčkovou či hovězí květovou špičku neboli květovku. Často se jí přezdívá cap of rump, Jihoameričané jí zase říkají Picanha. Nebo hovězí ořech – jedná se o velmi křehké, pravidelně mramorované maso s jednou z nejjemnějších struktur ze všech částí hovězího. Nechybí ani hovězí flap steak nebo spider steak, kterému se také říká oyster steak. Jde o část z pánevní jamky býka. Jedná se o nenápadný sval, který svým tvarem, mramorováním a jemnými kolagenními vlákny a připomíná pavučinu. Velmi šťavnatý a chuťově výrazný steak zaručen.

Dokonalý poměr libového a tučného najdou zákazníci u hovězích burgerů značky MASO!. Široký výběr ale Rohlík nabízí i pro ty, kteří nejraději sáhnou po české klasice. V nabídce je například mleté hovězí, hovězí zadní, kostky určené na vypečený gulášek, loupaná plec nebo hovězí žebra. Hovězí přední je pak řezem, který pochází z hrudi, krku, podplečí, nebo od žeber. Jedná se o krásný kus masa s delšími svalovými vlákny. Skvěle se hodí na silné masové vývary. Nebo se dá prošpikovat, svázat a upéct do měkka. Nestárnoucí ptáčky zase připravíte z hovězích zadních plátků, které se hodí na jakékoliv dušení.

Foto: Rohlik.cz
Na Rohlik.cz nakoupíte kvalitní MASO! z českých chovů za ceny jako v běžném supermarketu

Je libo kvalitní vepřové?

Rohlík nabízí i kvalitní vepřové, například burgery vlastní značky MASO!. Nebo panenku - ta představuje ten nejjemnější a nejkřehčí sval na vepřovém. Nachází se v bederní části navazující na pečeni. Často bývá označována jako panenská svíčková a můžete z ní připravit například jemné medailonky. Ve výběru je také krkovice, vepřová kýta nebo koleno, plec i mleté vepřové. Vepřová květová špička je podobně jako u hovězího vrchní část kýty. Jedná se o značně tukově mramorovaný řez, který právě díky vnitřnímu tuku vyniká svou šťavnatostí, která vás jistě překvapí. Dokonale se hodí na steakové úpravy stejně jako na pečení.

Další články

Načítám