Hlavní obsah
Článek

Pondělní premiéra dokumentárního filmu Karel byla protkaná hvězdami českého šoubyznysu. Zavzpomínat na Karla Gotta (†80) přišly desítky přátel, kolegů a fanoušků z branže. Ti s dojetím na plátně sledovali záběry, které zachytily poslední roky zpěvákova života.

Na Karla Gotta přátelé vzpomínají jako na velkého profesionála, laskavého a vlídného člověka a v neposlední řadě na muže se skvělým smyslem pro humor. Neunikli mu velcí ani malí, jak vidno na ukázce z filmu. Gott si na ní střílí z vnuka při zdobení velikonočních vajíček.

„To jsi vážně namaloval?“ ptá se zpěvák malého Vojty. Ten odvětí, že ne, že obrázky na vejce nalepil. „Když jsem byl v tvým věku, tak jsem namaloval na vajíčko celou bitvu u Lipan,“ řekne Gott s vážnou tváří.

Komu Gottovy žerty schází zřejmě nejvíc, je jeho žena Ivana. „Ten Karlův specifický humor tak chybí!“ posteskla si při zveřejnění ukázky.

Na humor Karla Gotta na premiéře vzpomínal také jeho dlouholetý kolega, hudebník Karel Vágner, který Super.cz vyprávěl dávnou historku z Chile. Poslechnout si ji můžete zde.

Autorkou filmu Karel je Olga Malířová Špátová, která si dala za cíl zachytit Gotta nejen jako profesionálního zpěváka, ale také jeho osobní rovinu a chvíle soukromí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám