Hlavní obsah
Článek

Iva Janžurová (82) se pomalu, ale jistě z původně především komediální herečky stává tou charakterní. Naposledy to ukázala ve filmu České televize Užij si se psem, kde hraje matku šíleného Jana Budaře. Ten svou špatně se pohybující a nemocnou maminku nechá několik dní bez pomoci a zachrání ji až Simona Stašová (69).

Ta hraje zdravotní sestřičku na psychiatrii a nejenže zachrání Janžurovou, která podle scénáře nešťastně upadne a nemůže si přivolat pomoc ani se napít, navíc se jí podaří dostat z rukou psychopata i krysami ohlodanou pracovnici letištního odbavení v podání Jany Strykové. Stašové zdatně sekunduje tajemný právník Zahálka, jehož hraje charismatický Juraj Kukura.

Příběh Užij si se psem je třetím dílem trilogie Vetřelci a lovci. Ta pojednává o lidech, kteří se jiným nabourávají do života a proti jejich vůli jim ho změní od základu. Scénář napsal Josef Klíma, všechny tři díly, které poběží postupně každý týden v neděli večer na ČT1, pak režíroval Filip Renč.

"Nejvíc hereckého prostoru jsem dostala v prvním oceňovaném díle. V těch dalších už sloužím ději a dalším postavám," řekla nám k filmům na středečním promítání pro novináře skromně Stašová.

Reklama

Další články

Načítám