Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už po několikáté vytvořili táta se synem tvůrčí tandem. V rámci křtu knihy básniček pro děti a jejich rodiče Verše potrhlé, jejichž autorem je Janek Ledecký (61) a ilustroval ji jeho syn Jonáš Ledecký, jsme se dozvěděli, že Jonáš kromě malování také skládá.

"Plní se mi tím sny. S Jonášem už jsme spolupráci zkusili, když mi psal písničku na album Na konci duhy a také do muzikálu Vánoční zázrak, kde má úvodní píseň. Takhle jsme se naťukli, ale tohle byla daleko intenzivnější a prorostlejší spolupráce," řekl Super.cz Janek. "Nedá se říct, jestli radši maluju, nebo skládám. Nerad se škatulkuju," doplnil ho Jonáš.

Protože šlo o ilustrace pro děti, zvířátka musela vypadat reálně. Nás zajímalo, jak Jonáš, který už před časem přiznal, že je částečně barvoslepý, dotáhl správné třeba barvy prasátek anebo žab. "Je fakt, že jako dítě maloval trávu červeně," smál se Janek. "Mám v ateliéru kamaráda, který mi poradil, když jsem potřeboval," vysvětlil Jonáš.

Víc než táta synovi do ilustrací prý mluvil syn otci do textů. "Jonáš byl první, kdo se v tom šťoural a občas mě požádal, jestli bych se ještě nezamyslel," přiznal Janek. "Jsou jisté věci a souvislosti, které autorovi nedochází, čtenář je pak může pochopit špatně nebo vůbec. Pár takových věcí, které jsem editoval, tam bylo," potvrdil Jonáš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám