Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Stejné obočí, nos, váčky pod očima i statná postava. Pokud se vám zdá, že jsou si muži na fotografii podobní, máte pravdu. A je k tomu důvod. Online deníku Super.cz se totiž podařilo vypátrat do dnešního dne veřejnosti neznámého nemanželského syna velkého herce Jana Wericha (†75). Jmenuje se Jiří Petrášek, je ředitelem Evropské obchodní akademie v Děčíně a postavou, veselou povahou ani smíchem otce nezapře. „Kdo vám to naprášil? Moc lidí to o mně neví,“ přiznal svou totožnost Werichův syn.

„Svoje soukromí si velmi hlídám. Nechtěl bych některé věci prezentovat. Nechci být středem zájmu,“ říká muž, jehož dětství je zahaleno tajemstvím. „Pravda je taková, že jsem svůj život strávil v úplně jiné rodině, než do které jsem se narodil,“ sdělil pouze. Že by se snad některá z Werichových milenek po porodu dítěte vzdala? Ať je to jak chce, Petráškovi dnes může být okolo padesáti let, takže v době smrti Wericha v roce 1980 se jeho věk pohyboval zhruba kolem dvacítky. Svého otce tak mohl velmi dobře poznat. Za otce však považuje toho adoptivního.

„Můj otec pan Petrášek byl soustružník. Bydlel jsem v Řevnicích u Prahy. Šest let jsem seděl v jedné lavici s Martinou Navrátilovou. Měli jsme také společného koníčka. Tím nemyslím tenis, ale holky,“ vtipkuje ředitel prestižní školy. „Humor také v sobě mám, že? To také někam směřuje,“ pohrává si s námi.

Petrášek po otci zdědil postavu, přátelskou povahu, a když se zasměje, jako byste slyšeli dobrosrdečnou hvězdu Osvobozeného divadla. Ostatně sám ředitel akademie se mu věnuje. „Angažuji se v něm jako amatér,“ vysvětluje, ale znovu opakuje, že by se nerad stal středem mediálního zájmu.

„Dnes dělám velmi seriózní zaměstnání, které je mimo kumšt. A já vám nic nepotvrzuji, ani nevyvracím,“ říká, načež následně slibuje, že se s redaktory Super.cz sejde a poskytne rozhovor. „Dáme tomu solidní tvář, už z hlediska piety k panu Werichovi,“ prosil.

Později se mu ale vše rozleželo v hlavě a setkání s námi odmítl s tím, že si z nás asi někdo vystřelil. Patrně mu někdo vymluvil, aby se k svému otci veřejně přihlásil ze strachu, že by se mohl roztrhnout pytel se zájemci o rozhovor...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám