Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princem v nové norské pohádce Tři oříšky pro Popelku, která má s českou klasikou společného mnohem víc než jen název, je třiadvacetiletý Cengiz Al. Spolu s pětadvacetiletou Astrid Smeplass tvoří ústřední dvojici.

Cengiz Al je v Norsku populární televizní herec, známý např. z dramatu pro teenagery Skam. Jeho životní partnerkou je tanečnice Maiken Blom, loni v říjnu se jim narodil syn Noor.

„Jedna z nejlepších zkušeností v životě byla, když jsi 18. října 2020 rozsvítil náš den, Noore. A Maiken, wow, jsi tak silná! Jsme spolu šest nebo sedm let a tím, že jednou budeš skvělá máma, jsem si byl vždycky jist. Tohle je splněný sen,“ uvedl herec.

Na konkurz do Tří oříšků pro Popelku ho dle norských médií pozvali krátce po narození synka. „Je to vysněná role,“ řekl před natáčením.

V pohádce ztvární prince, kterému se nechce do ženění - ale jen dokud na plese nepotká krásnou neznámou. V české verzi si stejnou roli zahrál Pavel Trávníček, oba herci filmy natáčeli ve svých třiadvaceti letech.

„Cengiz je skutečný princ, je jak skvělým hercem, tak úžasným člověkem. I naši koně jsou do něj zamilovaní,“ uvedla režisérka norské verze pohádkové klasiky Cecilie Mosli.

Reklama

Další články

Načítám