Hlavní obsah
Článek

Tři oříšky pro Popelku z roku 1973 dostaly novou podobu. Nové verze se ujali Norové a originálem Václava Vorlíčka (†88) se inspirovali téměř na sto procent.

Tre nøtter til Askepott, jak zní název v norštině, bude mít premiéru 12. listopadu a hlavní roli Popelky získala norská zpěvačka Astrid Smeplass, která vystupuje pod jménem Astrid S.

Blondýnce bude koncem října 25 let, narodila se ve městě Berkåk a její kariéra začala v roce 2013 v norské verzi Pop Idol s názvem Idol - Jakten på en super stjerne. Debutové album vydala v roce 2020 a její nejslavnější píseň je Hurts So Good. Zvládla už dělat i předskokanku na turné Zary Larsson a Troye Sivana.

Astrid se v norském rozhlase NRK vyjádřila, že má český originál Tří oříšků velice ráda. „Originál je fantastický a v srdcích mnoha lidí má své zvláštní místo. Můžeme jen doufat, že si lidé oblíbí také novou verzi.“

Natáčení skandinávské verze pohádky probíhalo ve skanzenu Maihaugen v Lilehammeru a z první ukázky vypadá pohádka maličko víc potemněle než naše česká verze.

Libuška Šafránková (†68) se v roli Popelky drží na špici popularity nejen v Česku, ale i Německu a právě Norsku, kde se pustili do remaku. Sami v traileru můžete postřehnout projížďku Popelky na bílém koni, soví kamarádku, střelbu z kuše i pár záběrů z plesu na královském dvoře.

Která představitelka Popelky se vám líbí víc?
Libuška Šafránková
96,1 %
Astrid Smeplass
3,9 %
Celkem hlasovalo 61288 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám