Hlavní obsah
Článek

Možná by to do něj někteří neřekli, ale Jakub Kohák (49) je milovníkem sportu, ke kterému vede i své dva syny. „Sport dělám celý život, chodil jsem na sportovní gymnázium a děti jsou samozřejmě ke sportu vedeny. Ale zatím v takové tréninkové formě,“ svěřil Super.cz herec.

„Ten starší se přeorientoval z basketbalu na florbal, kde začal chytat. Ten mladší zatím tíhne k fotbalu, ale vyzkoušel si lukostřelbu na olympijském kempu, takže chce asi i střílet, prozradil.

V dnešní době tíhne mnoho dětí k počítačům a sociálním sítím, které vyměnily za pravidelný pohyb a venkovní aktivity. Tomu se ale snaží herec a komik u svých potomků zabránit.

„Počítače nemají, střídají si jeden tablet. Chytré telefony taky nemají, ten starší má tlačítkový telefon, kde může hrát akorát hada. Televizi máme a občas ji i zapneme, pokud nám jde elektrický proud,“ říká s humorem sobě vlastním.

Jakub Kohák se stal ambasadorem projektu Vraťme děti ke sportu, který si dává za cíl přimět děti k pohybu a pravidelným volnočasovým aktivitám, o které v koronavirové době přišly.

Vraťme děti ke sportu

„Vinou pandemie spoustu dětí přestalo chodit na tréninky, přestaly se věnovat sportu. Po konci pandemie už nenašly cestu zpátky. My bychom jim chtěli ukázat, že sport je dobrý, a vyzvat je, aby se ke sportování vrátily,“ vysvětluje herec, komik a režisér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám