Hlavní obsah
Článek

Aktuálně prožívá jedno z nejhezčích období svého života. Lucie Šafářová (37) se nedávno vdala a s nyní již manželem Tomášem Plekancem (41) si užívají společné chvíle s dcerou Leontýnkou. Během své tenisové kariéry si ale sáhla na dno, o těžkých chvílích se nyní rozpovídala.

V roce 2015 byla na vrcholu své sportovní kariéry a byla ve dvouhře 5. a ve čtyřhře 4. nejlepší hráčkou světa. Ve stejný měsíc byla ale hospitalizována pro bakteriální infekci, která se objevila vzápětí po předcházejícím poranění břišního svalu. Později měla i další zdravotní problémy, které ji pronásledovaly až do konce sportovní kariéry na jaře v roce 2019.

„Přijela jsem na US Open, kde jsem si zranila břišní sval. Odjela jsem domů a nato jsem dostala bakteriální infekci,“ svěřila se Lucie. „Skončila jsem v Brně na infekčním,“ popsala těžké chvíle tenistka. „Pak jsem se dostala pomalu zpátky, ale nebyla jsem na tom vůbec zdravotně dobře, začala jsem znovu trénovat, byl Fed Cup a já se ráno probudila, měla oteklá zápěstí a nemohla jsem hrát, nemohla jsem trefit míč,“ řekla Šafářová, které diagnostikovali reaktivní artritidu.

Vše se ale víc a víc zhoršovalo. „Problémy se stupňovaly a bolesti byly na různých kloubech, větší a větší, až jsem skončila doma v posteli a nemohla jsem chodit. Když jsem to měla nejhorší, tak jsem ráno nemohla sejít schody, měla jsem takové bolesti, že jsem nemohla stoupnout na nohy a nemohla jsem dát do dlaně prsty. Bylo mi jedno, jestli budu moct hrát tenis, nebo ne, chtěla jsem žít normálně,“ svěřila se Lucie v dokumentu České televize 13. komnata.

Reklama

Další články

Načítám