Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Syn herce Miroslava Donutila (73) Martin (19) je na roztrhání. Kromě toho, že spolu s otcem excelují na prknech Národního divadla ve slavné hře Sluha dvou pánů, rozjíždí absolvent pražské konzervatoře svou kariéru spíš v Brně, kam se také kvůli pracovním povinnostem odstěhoval.

Pokud je Martin v Praze, přespává samozřejmě doma, ale jak přiznal, není to už moc často. „Spíš bývám v Brně, tam mám pracovních povinností víc. Bydlím v bytě po babičce,“ přiznal Martin Donutil týdeníku Květy.

A jak se do Brna vůbec dostal? „Už jsem měl po maturitě a v pátém ročníku jsem pozval pana režiséra Morávka z Provázku na školní představení. Dal mi pak nabídku,“ vysvětlil Martin, který má za sebou svou první hlavní roli.

Otec Miroslav je na něj samozřejmě patřičně hrdý. Jak ale přiznal, svého syna od herectví odrazoval. „Jeho směřování bylo jasné, přesto jsem ho přesvědčoval, že konzervatoř není nejlepší volba. Radil jsem mu, ať jde na gymnázium, a pokud ho zájem o herectví neopustí, ať ho studuje až na vysoké škole. Ale když jsem viděl, jak je pro divadlo zapálený – věci, které mi předváděl, dělal po svém, neopičil se po mně – tak jsem to vzdal,“ přiznal Donutil starší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám