Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec David Boreanaz (52) se proslavil zejména díky seriálům Buffy, přemožitelka upírů (upír Angel) a Sběratelé kostí (agent FBI Seeley Booth). Charizmatický rodák z Buffala se chtěl původně stát fotbalistou, ale zabránilo mu v tom zranění nohy. Rozhodl se proto pro herectví.

Zpočátku se mu moc nedařilo a musel se živit například jako nosič ručníků v plážovém klubu. Později se na něj ale přeci jen usmálo štěstí a dostal menší roli v seriálu Ženatý se závazky. Opravdový průlom, který z něj udělal žádaného herce, ale nastal až se seriálem Buffy, přemožitelka upírů, kde hrál v letech 1997-1999 a objevil se i v pozdějších sériích. Natočen byl také spin-off Angel.

Tehdy to byl ještě mladý hezounek. Divačky ho hltaly i v krimi seriálu Sběratelé kostí, kde působil také jako jeden z producentů. Dnes už hezkou tvářičku vyměnil za mnohem drsnější image. Je z něj prošedivělý vousáč, jenž ale rozhodně neztrácí nic ze svého charizmatu.

Přesně takového ho diváci vídají v seriálu z válečnou tematikou Tým SEAL. Pestrý je ale i jeho soukromý život. Poprvé byl ženatý s Ingrid Quinn, ale po dvou letech následoval rozvod. Roku 2001 se oženil s modelkou Jaime Bergman, s níž má syna Jadena a dceru Bellu. Jejich manželství ustálo i hercovou nevěru, které se měl dopustil, když byla jeho manželka těhotná. Ač to vypadalo na rozchod, nakonec se dokázali usmířit.

Reklama

Další články

Načítám