Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herce Romana Štolpu (44) stíhá jedna rána za druhou. K lítému boji s démonem alkoholem se podle všeho přidaly deprese a těžké psychické stavy. Režisér a herec známý ze seriálu Rodinná pouta dostal příležitost v Divadle Radka Brzobohatého režírovat novou hru s názvem A pak už tam nezbyl ani jeden (aneb Deset malých černoušků). Místo toho, aby umělec předvedl své režisérské nadání a napravil si pošramocenou pověst, tak práci v půlce vzdal.

„Roman nám už jednou pomohl s režírováním hry Lev v zimě a byl báječný. Naprosto pochopil princip soukromého divadla a pracovalo se s ním skvěle. Díky těmto pozitivním zkušenostem jsem nedbala na to, co se o něm povídá a vyzvala ho ke spolupráci na další hře. Tu ale bohužel nedokončil," smutně potvrzuje vůdčí osobnost divadla Hana Gregorová. „Myslím si, že v jeho selhání nehrál roli alkohol, ale psychické problémy," uvádí manželka Radka Brzobohatého.

Podle našich informací Štolpa hru Agathy Christie začal zkoušet. Následně se hodil marod a po návratu vydržel pracovat jen pár dní. Představení musela nakonec dokončit právě Gregorová, která má s režií bohaté zkušenosti. „Musela jsem do toho skočit po hlavě. 21. prosince jsme měli premiéru a nemohli jsem zahálet," vysvětluje pohnutky Gregorová. Kolegové z divadla mají o Štolpu pochopitelně opodstatněný strach.

Nejenže se herec z projektu neomluvil, ale doteď nezvedá svůj mobilní telefon a nikdo neví, kde se nachází. Nám se podařilo herce na svém mobilu zastihnout. Svůj exces v divadle vysvětlil slovy: „Odešel jsem kvůli mé komplikované rodinné situaci na Moravě. Víc bych se k tomu nechtěl vyjadřovat."

Roman Štolpa bojuje s alkoholismem již řadu let. Pití mu zničilo vztah s herečkou Markétou Plánkovou, se kterou má nemanželskou dceru Agátku. Držíme panu Štolpovi palce, aby nad svými démony definitivně zvítězil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám