Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princ Charles (75) svěřil, co bylo předmětem posledního rozhovoru mezi ním a jeho otcem, princem Philipem (†99). Manžel britské královny Alžběty II. (†96) zemřel letos 9. dubna v nedožitých sto letech.

Otec a syn spolu telefonicky hovořili o plánech na oslavu vévodových stých narozenin, jak Charles uvedl pro BBC One. Bylo to 8. dubna, den před Philipovou smrtí.

„Hovoříme o tvých narozeninách,“ řekl Charles otci, a protože věděl, že nemusel dobře slyšet, zopakoval větu hlasitěji. „Bavíme se o tvých narozeninách. A o tom, zda bude recepce,“ plánovali.

Vévodova odpověď pak byla zcela v duchu jeho proslulého suchého smyslu pro humor. „A kvůli tomu musím být naživu, co?“ odvětil synovi. „Věděl jsem, že to řekneš!“ zareagoval budoucí král.

Promluvu s otcem Charles zveřejnil v pořadu Princ Philip: Vzpomínky královské rodiny. Objeví se v něm všechny princovy děti i dospělá vnoučata, příbuzní se podělí o své osobní vzpomínky.

Princ Philip se životního jubilea, které by oslavil 10. června, nedožil. Zemřel 9. dubna na hradě Windsor. Poslední rozloučení se konalo 17. dubna.

Reklama

Další články

Načítám