Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známý divadelní režisér Patrik Hartl vyrazil s manželkou Martinou do společnosti. Jak svěřil Super.cz, nestává se to často. Premiéru nové hry divadla Studio DVA, Holky jako květ, si ale ujít nenechal. „Zajímalo mě, jak to holky udělají. A udělaly to moc hezky,“ řekl na konto Elišky Balzerové, Ivy Pazderkové a Mariky Šoposké.

Hartlovi jsou spolu už téměř třicet roků a vychovávají syna Hynka a dceru Áju. Právě s rodinou Hartl nejraději tráví volný čas. „Většinou do divadla vyrážet nemůžeme, mnohem častěji chodíme s dcerou a koloběžkou na dětské hřiště,“ řekl Super.cz režisér, dramatik a spisovatel.

Ani na „obhlídku“ dramaturgie konkurenčních divadel Hartl nechodí. Má k tomu velmi svéráznou odpověď: „Pracovně se do divadel na ostatní dívat nechodím, protože jak říkal Milan Lasica, ani kur*a nechodí do práce, když má volno,“ smál se.

Premiéry svého domovského divadla ale nešidí. Ostatně, je autorem řady uváděných her. K těm nejznámějším patří Líbánky na Jadranu, Soukromý skandál, Vysavač nebo 4 Sestry. Věnuje se také beletrii a nedávno odpremiéroval snímek na motivy své první knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

K jeho dalším úspěšným titulům patří Malý pražský erotikon, Okamžiky štěstí nebo Nejlepší víkend. Aktuálně Hartl pracuje na další knize.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám