Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celý svět se v posledním týdnu loučil s hereckou legendou francouzského filmu Jeanem-Paulem Belmondem, který v pondělí 6. září odešel do hereckého nebe.

Pro členy rodiny to byl jeden z nejtěžších týdnů v životě, kdy se museli rozloučit s vůdcem svého klanu, jak napsal jeho nejstarší vnuk Alessandro. Rodina dala Belmondovi poslední sbohem při ceremoniálu vzdávajícího poctu herecké ikoně v Invalidovně a o den později na pohřbu v kostele v Paříži.

Na sociálních sítích sdíleli členové rodiny fotografie a dojemné vzpomínky a podruhé se tam také ozval nejstarší Belmondův vnuk Alessandro. Ten se nejprve loučil krásným černobílým snímkem dědečka v rouše Adamově a nyní sdílel několik fotografií včetně pár z posledního rozloučení.

„V posledních dnech jsme byli dost zkoušeni… Ceremonie v Invalidovně i kostele v Saint-Germain znovu odhalily, jak velkou lásku a obdiv všichni chováme vůči Jean-Paulovi Belmondovi. Pro mě navždy zůstane mým dědečkem. Tím, kdo zvládnul 400 pohybů. Děkuji všem, kteří přišli, nebo se s námi jiným způsobem podělili o tento velmi bolestný okamžik,“ napsal Alessandro Belmondo pod sérii fotografií níže.

Bébel, jak se Belmondovi přezdívalo, tu po sobě zanechal tři děti a šest vnoučat. Dcera Florence má tři děti: Annabelle (33), Christophera (28) a Nicolase (24). Syn Paul je také hrdým otcem tří dětí, Victora (27), Giacoma (22) a Alessandra (30). Nejmladší dceři Stelle z druhého manželství je čerstvých 18 let.

Herec měl ještě dceru Patricii, která zemřela ve věku 36 let v roce 1994 při tragickém požáru bytu v Paříži. Herec se s její smrtí nikdy nevyrovnal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám