Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Filip Pultar (34) je od včerejška prakticky již bývalým královéhradeckým reportérem Televizních novin na Nově. Po uveřejnění exkluzivního videa Super.cz, v kterém častuje blízko stojící policisty vulgárními výrazy a snaží se zamezit udělení pokuty přes kamarádku tiskovou mluvčí, byl totiž „postaven mimo službu“. A dobře informované zdroje hovoří o jeho vyhazovu.

„Takové jednání našich redaktorů neschvalujeme. Filip Pultar byl proto stažen z obrazovky a případ bude nadále v šetření,“ potvrdil Vladimír Mužík z tiskového oddělení Novy, že kontroverzní video šéfy televizního redaktora opravdu rozlítilo. Již v pondělí musel na kobereček k šéfovi zpravodajství, dnes padlo rozhodnutí o jeho odstavení.

Jak ale tvrdí naši informátoři z pražského Barrandova, kde sídlí Nova, jde jen o dočasné řešení a během pár dnů až týdnů dostane Pultar definitivní vyhazov. „Mám hypotéku a děti, potřebuju každou korunu. Když to video vyjde, přijdu o živobytí,“ věděl své již dopředu zdrcený Pultar, když jsme mu o existenci záznamu poprvé řekli.

Ten podle všeho do naší redakce poslal jeho bývalý kameraman, s nímž se Pultar rozešel ve zlém a o němž se vyprávějí hotové legendy. Z Novy byl odejit v létě, ale dodnes prý stanici dluží techniku, nepotvrzené zprávy pak hovoří i o drogách. Nikdo to však nechce říci oficiálně. „Nebudu s ním válčit přes média. Budou to řešit právníci,“ uvedl k tomu pouze odstavený reportér.

Pultar tak na Nově pravděpodobně končí stejným způsobem jako před dvěma lety reportér stejné televize Jiří Dlabaja. Ten dostal padáka za chrochtající video na blogu Novy v době vrcholící hysterie kolem prasečí chřipky.

Reklama

Další články

Načítám