Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedna z největších světových operních hvězd je v Praze. Není snad nikdo, kdo by neznal Tři tenory Luciana Pavarottiho, José Carrerase a Plácida Dominga. A právě poslední jmenovaný v sobotu zazáří na jubilejním 30. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov.

Po deseti letech se objevil v Česku. "Mám z roku 2011 tolik skvělých vzpomínek. Pamatuji si nádherný zámek, zahrady a samotné město je skutečný poklad Evropy," prozradil na tiskové konferenci Domingo.

" Na slavnostním zahajovacím večeru zazní operní árie, duety, tercety a mé oblíbené španělské zarzuely, které jsou mému srdci velmi blízké. Máme také malé překvapení, které teď nemohu prozradit,“ dodal hvězdný operní pěvec, který ve svých 80 letech vypadá skvěle.

Domingo je podruhé ženatý. Z prvního manželství má syna José Plácida Dominga, který je fotograf, s druhou manželkou Martou má další dva syny.

Před dvěma lety byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Obvinilo ho osm pěvkyň a jedna baletka. Na základě těchto obvinění ukončil Domingo spolupráci s newyorskou Metropolitní operou a odstoupil také z funkce generálního ředitele opery v kalifornském Los Angeles.

Reklama

Další články

Načítám