Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britce Maddie Boreham příroda nadělila poprsí velikosti 34KK, které jí způsobuje bolesti zad a také, dle jejích slov, ohrožuje profesi. Žena studuje hudbu na londýnské Royal College a doufá v kariéru profesionální operní pěvkyně. Ty ale během vystoupení musejí vydržet stát vzpřímeně na jevišti, což Maddie dělá kvůli tíze prsou potíž.

„Bolest, kterou kvůli svým prsům trpím, je čím dál horší a je opravdu těžké při zpěvu vydržet stát delší dobu. A jako operní pěvkyně musím během zpěvu udržovat určitý postoj,“ uvedla Boreham s tím, že bolest jí vystřeluje přes páteř až k nohám a že i hodinové zkoušky jsou pro ni utrpením.

Už před pár lety žena konzultovala redukci prsou, příchod covidu ale všechno změnil. Pokud by prý chtěla kosmetickou operaci, musí se zapsat na dlouhou čekací listinu. Rozhodla se proto pro soukromou kliniku, pro zákrok ale musí vybrat 7000 liber, což je asi 207 tisíc Kč.

„Nemůžu čekat donekonečna, a navíc mi nepřijde správné v této době přidělávat národní zdravotní službě práci. Na soukromé klinice půjde o jeden telefonát a během několika měsíců můžu pod kudlu,“ říká Maddie a doufá, že se jí podaří peníze brzy vybrat. Díky mediální pozornosti je to na dobré cestě, uvedla a poděkovala dárcům.

Benefitem pro ni bude nejen úleva od bolesti, ale také od nevhodných komentářů, které slýchá už od školy, zažila i obtěžování. „Jsem single a musela jsem smazat své fotky od krku dolů ze seznamky, protože chlapi, kteří mě oslovovali, byli hrozně divní. S velikostí svých prsou nikam nezapadnu. Je to noční můra,“ dodala Maddie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám