Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její veličenstvo královna Ranija al-Jasín, též známá jako Ranija Jordánská, je manželkou jordánského krále Abdalláha II. a jednou z nejpůvabnějších panovnic na světě. 31. srpna oslavila 51. narozeniny, ale její věk většinu lidí zaskočí.

Pyšní se totiž velmi mladistvým vzhledem a je nesmírně půvabná. To ostatně potvrzují i portrétové snímky, které byly zveřejněny na oficiálním královském profilu na Instagramu u příležitosti jejích narozenin.

Ranija a král Abdalláh II. jsou svoji 27 let a zasnoubili se pouhých šest měsíců po prvním setkání. Potkali se tehdy na večeři, kterou pořádal jejich společný přítel.

Mají spolu čtyři děti, prince Husajna (26), princezny Iman (24) a Salmu (20) a prince Hašema (16). Než se provdala do královské rodiny, studovala Ranija v Kuvajtu a později obchod v Káhiře.

Jako většina manželek panovníků či prezidentů se věnuje hlavně charitativní činnosti, založila několik nadací, které se zaměřují na bezpečí dětí a mládeže, jejich vzdělání a rozvoj. V roce 2011 se zařadila v žebříčku Forbes mezi 100 nejvlivnějších žen světa.

Že se krása v jordánské královské rodině dědí, dokazují i děti Ranije a Abdalláha II. Korunní princ Husajn patří k nejžádanějším dědicům trůnu a jeho sestry Iman a Salma by se z fleku mohly živit modelingem.

Reklama

Další články

Načítám