Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herecký matador Elliott Gould sice nedávno oslavil 83. narozeniny, ale neustále hýří aktivitou. Že vám jeho jméno nic neříká? Nevadí. Určitě si na něj vzpomenete díky jeho rolím. V populárním seriálu Přátelé si například zahrál tatínka Moniky a Rosse.

Rodák z New Yorku ale největší popularitu získal už v 70. letech. Díky roli cynického chirurga Trappera ve filmu M*A*S*H, který se později dočkal slavného seriálového zpracování (to už hrál Trappera Wayne Rogers), dostával jednu hereckou nabídku za druhou.

Zahrál si například v Bergmanově snímku Dotek, později pak v Kultu hákového kříže či populárních Dannyho parťácích. Kromě Přátel ztvárnil epizodní role také v dalších známých seriálech - namátkou jmenujme například Zákon a pořádek, Ray a Donovan či Kriminálka Las Vegas.

I dnes je to vitální muž, který stále natáčí - diváci ho mohli vidět ve zmíněném pokračování Přátel nebo v thrilleru Nebezpečné lži. Nejnověji natáčí brazilský film Romancing Brazil.

Zajímavý je i hercův osobní život. V letech 1963 - 1971 byl ženatý s herečkou a zpěvačkou Barbrou Streisand, která mu porodila syna. Pár se sblížil během účinkování v muzikálu Mohu ti to opatřit ve velkém. Manželství ale nevydrželo. Dva roky po rozvodu se Gould oženil s herečkou Jennifer Bogart, s níž má dceru a syna. I s ní se dokonce jednou rozvedl, ale později se opět dali dohromady a vzali se i podruhé.

Reklama

Další články

Načítám