Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do Karlových Varů dorazil v tvůrčím zápalu a každou volnou chvíli psal. Spisovatel, scenárista a dramatik Patrik Hartl dokončuje další knihu. „Jsem tak unavený, že ani nevím, v jakém jsem městě,“ žertoval na kameru Super.cz.

Na jeden z večírků v rámci karlovarského festivalu Hartl přijel se svou novinkou Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Snímek napsal na motivy vlastní stejnojmenné knihy, filmová režie je jeho debutem. V programu festivalu ale snímek nebyl.

„Karlovy Vary se filmařsky profilují jinak, a to je hezké. Vůbec je hezké, že filmový svět má takovou diverzitu a že lidé tady vidí náročnější filmy, které kinematografii posouvají dál. Já kinematografii nikam neposunu,“ řekl režisér se svým nezaměnitelným smíchem. Jeho film přitom boduje u diváků a je v kinech mimořádně úspěšný.

Hosty závěru 55. ročníku MFF KV byli kromě jiných filmařů také Ethan Hawke a Johnny Depp (60). Po setkání s filmovými hvězdami Hartl obecně netouží.

„Mám sociální neurózu, nevím, co bych Johnnymu Deppovi řekl. Líbí se mi, jak hraje, má nadání od pána boha, tak možná to bych mu řekl. I když to je asi zbytečné, to on ví. Takže bude lepší, když se nesetkáme, byl bych z toho ve stresu,“ dodal se smíchem.

Hartlova nová kniha vyjde na podzim. Podrobnosti nechtěl prozradit, jen jednu věc řekl: „Je strašně dobrá!“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám