Hlavní obsah
Článek

Fanoušci Angelinu Jolie (48) milují a dali to zase jednou znát. Poté, co si herečka založila instagramový účet, se jí první milion sledujících nahrnul v rekordním čase. Za první tři hodiny pak nasbírala 2,1 milionů fanoušků, k vydání článku, po třech dnech od připojení, ji sleduje ohromných 9 milionu lidí.

Na sociální síti se Jolie prezentuje jako máma, filmová tvůrkyně a speciální vyslankyně Organizace spojených národů, úřadu pro uprchlíky. Její první post reflektoval kritickou situaci v Tálibánem ovládaném Afghánistánu.

S fanoušky se podělila o dopis, který jí napsala afghánská teenagerka, zároveň uvedla důvod své přítomnosti na sociální síti.

„V tuto chvíli Afghánci ztrácejí možnost komunikovat na sociálních sítích a svobodně se vyjadřovat, takže jsem se rozhodla připojit se k Instagramu a být hlasem těch, kterým jsou odpírána základní lidská práva,“ vzkázala Jolie světu.

Svůj druhý post věnovala problematice odsouvání lidí.

„S uprchlíky jsem začala pracovat, protože ze srdce věřím v lidská práva. Ne z dobročinnosti, ale kvůli hlubokému respektu k nim a jejich rodinám, a všemu, co překonávají, navzdory tolika persekucím, nerovnostem a bezpráví,“ uvedla Jolie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám